Wat is er mis met eieren? De realiteit die de eierindustrie liever geheim houdt (+video)

Waarom je geen vlees eet begrijpen de meeste mensen wel, maar wanneer het over zuivel en vooral eieren gaat wordt het vaak anders. Er zijn maar weinig mensen die zich bewust realiseren dat juist zuivel en eieren afkomstig zijn van onacceptabel veel dierenleed. Er wordt helaas maar al te vaak vanuit gegaan dat een koe vanzelf melk geeft en dat een kip altijd elke dag een ei legt. Niets is minder waar…

kip1

Wat is er mis met eieren? Nou…. Dit:

  • Veel mensen denken dat het geen probleem is om eieren te eten omdat kippen ze toch wel leggen. Niets is minder waar…. Kippen zijn genetisch gefokt om voor een overproductie aan eieren te zorgen. Van nature leggen zij 10 tot 15 eieren per jaar, nu 200 tot 350. Deze overproductie veroorzaakt ziekte, pijn en vroegtijdige dood.
  • Bijna alle legkippen leven in de bio-industrie. Verminking en uithongeren is standaard en haantjes worden gruwelijk vermoord.
  • Alle legkippen worden na 1 tot 2 jaar gedood en hun lichaam wordt verwerkt in producten waar kippenvlees in zit zoals soep. Ook verdwijnen deze lijkjes in diervoeder.
  • De eierindustrie is slecht voor het milieu omdat er grote hoeveelheden voedsel en water nodig zijn. Ook is deze industrie verantwoordelijk is voor de uitstoot van ammoniak broeikasgassen door de ongelooflijk vele mest die de miljarden kippen in de industrie uitscheiden.
  • Eieren zijn, in tegenstelling van wat de overheid je graag wijsmaakt, ongezond. Recente studies laten zien dat het consumeren van eieren kan leiden tot gevaarlijke ziektes als diabetes en kanker.
  • Alle benamingen van zogenaamde niet-bio-industrie eieren moet je met een korreltje zout nemen. Een kleine opening in een grote, overvolle, donkere schuur is al voldoende om de legkippen het etiket uitloopkippen te geven.
  • Last but not least… Kippen zijn geen dingen. Het zijn intelligente, sociale en gevoelige dieren die het recht zouden moeten hebben om op een natuurlijke manier op aarde rond te lopen en niet opgesloten en uitgebuit te worden door de mens.

Erin Janus is een veganist die eerlijke, confronterende video’s maakt over de industrie die dieren misbruikt voor voedsel, wol, etc. Daarnaast heeft ze een website met diverse artikelen over dit onderwerp.

Alle video’s van Erin Janus op VATD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s