Hondenvlees en hondsdolheid in Vietnam

Naar het schijnt wordt de handel in hondenvlees officieel verboden in Vietnam, maar ook in Laos, Cambodja en Thailand.

De honden worden op een barbaarse manier behandeld en gedood én het eten van honden is buitengewoon ongezond en dus een gevaar voor de volksgezondheid. De ongereguleerde manier waarop honden worden verhandeld, ze zijn veelal ziek en hebben vlooien, zorgt ervoor dat hondsdolheid zich vaak snel kan verspreiden onder de dieren, die dat op hun beurt weer doorgeven aan mensen.

Daarom hebben bovengenoemde landen in 2013 een verdrag getekend waarin staat dat transport en verkoop van hondenvlees verboden gaat worden. In Thailand is de consumptie van hondenvlees al illegaal. Alle omringende landen verbieden het transport van honden voor consumptie over internationale grenzen zonder de juiste documenten. Toch blijft de handel bestaan. De Association of Southeast Asian Nations heeft een belofte gedaan dat hun landen hondsdolheidvrij zullen zijn tegen 2020, wat nog best ver in de toekomst ligt, maar daarom misschien wel genoeg tijd geeft om de handel flink aan te pakken.

In Europa gelden strikte regels voor de verkoop van vlees, o.a. wat betreft de maximale bewaartemperatuur, voorwaarden voor opslag en risico op besmetting door vliegen en bacteriën. Zoals je op de video hieronder kunt zien komen ze in Vietnam niet eens in de buurt van de voor ons geldende regels…

‘Nhìn cảnh này người Việt còn dám ăn thịt chó?’ Dit betekent zo iets als: Als je dit ziet, snap je dan nog dat Vietnamezen hond eten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s