‘Tiger Baby Playtime event’: knuffelen met jonge tijgerwelpen

Wildlife In Need (WIN) in Charlestown, Indiana, is een zogenaamde Wildlife Facility met een zeer slechte naam. Zo is het berucht om zijn ‘Tiger Baby Playtime event’ dat mensen in staat stelt te knuffelen met jonge tijgerwelpen en hier foto’s van te maken, tegen betaling uiteraard. Deze diertjes zijn al heel vroeg bij hun moeder weg gehaald en als ze te oud worden om ‘mee te knuffelen’ verdwijnen ze met onbekende bestemming. Ook gaan er geruchten over o.a. mishandeling en verwaarlozing van dieren, illegale verkoop van dieren en verwondingen bij mensen door contact met de welpjes.

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft hier een onderzoek gedaan en dringt al tijden aan op het intrekken van de licentie van de faciliteit. Het USDA, wat de licenties regelt en beoordeeld, is echter zwaar onderbezet en daarom loopt het onderzoek al tijden zonder dat er veel gebeurt. Tussen mei 2014 en oktober 2015 heeft de USDA 21 overtredingen geconstateerd bij WIN.

Vorige week is er brand uitgebroken in een schuur van de faciliteit en 41 vogels en reptielen zijn hierbij om het leven gekomen, de oorzaak van de brand is nog niet bekend. De eigenaar was ontdaan over de dode dieren, maar ook over een schadepost van $ 30.000 voor bouwmateriaal wat hij is kwijtgeraakt door de brand en wat gebruikt zou gaan worden om aan de eisen van de USDA licentie te voldoen. Dierenvrienden hopen dat dit nu eindelijk genoeg is om de licentie van de faciliteit in te trekken. Zij zien de brand als het laatste in een reeks incidenten wat betreft de veiligheid van dieren en mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s