Octopus…. levend opgegeten

Het slachten van dieren voor voedsel is al erg genoeg, maar hen eten wanneer ze nog leven? Dat klinkt als een plot van een slechte horrorfilm. Helaas gebeurt dit wel in de diverse Aziatische landen zoals Korea.

In deze video kun je zien dat een levende octopus op een hete grill wordt vastgehouden door monsters van mensen die het blijkbaar erg grappig vinden dat dit dier ernstig lijdt.

Ongeacht welk dier, het snijden in levende dieren, het eten van levende dieren, het verbranden van levende dieren is onacceptabel wreed.

Dr Jennifer Mather, een expert op koppotigen en hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Lethbridge in Alberta, Canada, zegt hierover het volgende: ‘De octopus die je in stukken snijdt voelt net zo veel pijn als een varken, of als een konijn. Hij voelt net zoveel als een konijn waarbij je zijn pootjes één voor één afhakt. Het is barbaars om dit te doen met een dier.’

In deze video moeten de barbaren erg lachen om de kleine octopus die probeert te vluchten…

Octopussen zijn zeer intelligente, vindingrijke en individuele dieren die het recht hebben te genieten van hun leven in de oceaan. Sommige soorten knuffelen elkaar, anderen staan er om bekend goed op te kunnen schieten met de mens… Ze maken gebruik van gereedschappen, zijn meesterlijke ontsnappingskunstenaars en kunnen persoonlijkheidskenmerken doorgeven aan hun nageslacht.

 ..Vrij vertaald van PETA2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s