‘Ik stierf vandaag’

Ontroerende blog, vertaald door Trudi Ooms, met een duidelijke boodschap.

Aan mijn lieve bazinnetje,

Ik stierf vandaag. Je was me zat en bracht me naar het dodingscentrum. Het was er overvol en ik trok het kortste strootje. Ik lig nu in een zwarte zak op de stortplaats. Een andere puppy krijgt nu mijn nauwelijks gebruikte riem die je achter liet. Een mevrouw deed mijn te strakke en vieze halsbandje af voordat ze me over de regenboogbrug zond.

Zou ik nog thuis zijn als ik niet aan je schoen geknabbeld had? Ik dacht dat het voor mij was het was lekker leer en het lag op de vloer. Er was verder geen speelgoed dus ik dacht echt dat het voor mij was. Ik was alleen maar aan het spelen

Zou ik nog thuis zijn als ik mijn behoefte niet in huis had gedaan? Je had de boeken over zindelijk maken in huis. Je hoefde alleen maar de deur open te maken. Je haalde mijn neus er doorheen en ik begreep het niet ik voelde me beschaamd.

Zou ik nog thuis geweest zijn als ik geen vlooien het huis in gebracht had? Zonder anti-vlo kreeg ik ze niet meer van me af nadat je me een aantal dagen alleen in de tuin had gelaten.

Zou ik nog thuis geweest zijn als ik niet geblaft had omdat ik alleen en bang was? Ik riep je want ik wilde je beste vriend zijn.

Zou ik nog thuis geweest zijn als ik je gelukkig had gemaakt? Door me te slaan leerde ik dat niet.

Zou ik nog thuis geweest zijn als je de tijd voor me had genomen en me geleerd had hoe ik me moest gedragen? Na een week had ik nog geen moment aandacht gekregen maar ik besteedde al mijn tijd met wachten op jouw liefde.

Ik stierf vandaag. Ik hield van je!
Puppy

Bron: Trudi Ooms FB (12-12-2015)

18 reacties op ‘‘Ik stierf vandaag’

   1. Wie het nou wel of niet geschreven heeft vind ik nu even minder belangrijk dan de boodschap die er van uit gaat, dus laten we er maar over ophouden.

    Like

   2. Helemaal mee eens. Het is een Amerikaans verhaaltje van een kwart eeuw oud. En bovendien een ABSOLUTE leugen waar het de situatie in Nederland betreft. Nederlandse dierenartsen en asiels doden geen gezonde, herplaatsbare dieren, alleen ongeneeslijke, terminale dieren en dieren die een gevaar zijn voor hun omgeving en zelfs door een deskundige niet meer heropgevoed kunnen worden.

    Like

 1. Ontroerende blog??? Waardeloze vertaling van een Amerikaanse tear-jerker die al ruim meer dan 20 jaar de ronde doet op internet, zal je bedoelen. Puur plagiaat, Trudi Ooms.
  Bovendien is het onzin. In Nederland worden honden en katten die aan het asiel worden afgestaan niet afgemaakt, behalve honden zo zwaar geestelijk verknipt zijn dat ze een gevaar vormen, en dieren die ongeneeslijk en terminaal ziek zijn. Alle andere dieren worden opgevangen en herplaatst. Het is dus niet alleen plagiaat, maar als beeld van de Nederlandse situatie een grove, smerige leugen, die onze asiels en dierenartsen volkomen ten onrechte in een kwaad daglicht stelt.
  Ik vind het diep triest dat jullie er aan meedoen om een leugenachtig, kwaadaardig beeld van de Nederlandse dierenopvang te schilderen.

  Like

  1. Jaren geleden toen mijn zus haar hond liet inslapen en ze hem in haar tuin wilde begraven, zei de dierenarts dat ze hem voor de nacht daar zouden houden houden en hem netjes in de koeling zouden leggen. Het was een warme zomerdag namelijk.
   Toen, na 24 uur, wij hem wilde ophalen waren ze er nog niet op voorbereid en moesten ze hem nog ‘uitpakken’…hij lag opgekruld en helemaal krom in een vuilniszak in de vriezer. Helemaal diepgevroren en keihard. Toen we er iets van zeiden vertelden ze ons dat dit de normale gang van zaken was. Het was gewoon horror. In Nederland gebeuren dus ook dingen waar mensen geen weet van hebben, zelfs bij de dierarts op de hoek.

   Liked by 1 persoon

 2. Mijn hart huilt ook, als is het een kwart eeuw geleden, het is verschrikkelijk dat beslist wordt over een dierenleven. Ik wil ook ook even geen dierenleed meer kijken, Vindt het zo verschrikkelijk wat er allemaal gebeurd kan er even niet meer tegen.

  Liked by 1 persoon

 3. ik zit hier te huilen en de tranen zijn niet te stoppen….mensen doen dieren veel verdriet dat is ook de reden dat ik niet veel op heb met mensen, en de mensen waar ik van hou zijn dierenvrienden die dit soort kunstjes niet flikken! je ”neemt een hond/kat of een ander dier daar hoor je tot aan de dood voor te zorgen en aandacht aan besteden met een hoop liefde….en niet als het even anders gaat, [dan dat je wil ] ook dat hoort erbij uiteindelijk ben jij degene die het dier opvoed en dus heb jezelf iets verkeerd gedaan ga daar eens over nadenken voordat je een dier mishandeld of laat verhongeren of zoals in dit bericht wegbrengt arme hond /kat of welk dier ook je zal zulke hufters maar als baasje krijgen!../

  Liked by 1 persoon

 4. Mensen bezint eer ge begint haal geen dier in huis waarvan je weet dat hij toch niet bij je blijft tot zijn levens einde.Besef ook wat het kost een dier een levenlang te onderhouden..

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s