Boksende orang-oetangs in Thailand

Safari World in Bangkok, Thailand verkoopt onnozele toeristen toegangskaartjes voor ‘bokswedstrijden’ tussen orang-oetangs. De dieren zijn als baby’s uit het wild van hun moeder gestolen en worden gedwongen om gekleed als ‘echte’ boksers met elkaar te vechten in de ring.

De ‘boksers’ zijn mannelijke orang-oetangs, maar ook de vrouwtjes worden misbruikt voor deze walgelijke vertoningen. Zij moeten schaars gekleed de rol van ‘ring girls’ op zich nemen. De dieren worden van jongst af aan ‘getraind’ deze shows neer te zetten en zij doen dit uit angst voor mishandeling.

Niet doen wat er van ze verwacht wordt levert ze, zoals te verwachten, pijnlijke straffen op zoals elektrische schokken, brandplekken en klappen. Het publiek, veelal toeristen lachen en joelen, ze gooien lege bierblikjes naar de dieren.

Het is ronduit bizar dat ook voor deze vorm van dierenmishandeling weer genoeg onnadenkende toeristen te porren zijn een kaartje te kopen. Het toerisme houdt extreem veel dierenleed in de hand. Zolang er nog mensen geld betalen voor ‘vermaakt’ ten koste van dieren zal deze vorm van ‘entertainment’ blijven bestaan.

boo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s