Moslims met bont?

Moslims leven naar de regels van de Koran, maar volgens deze regels is bont Haram, oftewel, verboden….

Volgens de Koran is het alleen toegestaan om de huiden van landbouwdieren te gebruiken die een natuurlijke dood zijn gestorven of die geslacht zijn om als voedsel te dienen, als zijnde restproduct dus.

Dieren die voor bont worden misbruikt zijn geen landbouwdieren. Landbouwdieren zijn schapen, koeien, etc.Moslims mogen alleen huiden van wilde dieren gebruiken wanneer deze ook opgegeten worden en omdat ze geen vlees van wilde dieren mogen eten die flinke hoektanden hebben (roofdieren) zijn dieren die voor bont misbruikt worden not-done, dit zijn roofdieren.

Het is verboden om dieren slecht en respectloos te behandelen. Dieren die men misbruikt voor bont worden slecht behandeld. Zij worden gefokt en gedood op afschuwelijke wijze of in het wild gevangen op een zeer pijnlijke manier, namelijk d.m.v. wildklemmen.

Bont is volgens de Koran alleen toegestaan wanneer er geen andere optie is om warm te blijven en dat is niet meer van deze tijd.

Een ‘goede’ moslim zou dus net zo min bont moeten willen dragen als dat hij of zij varkensvlees zou eten. Het huidige modebeeld van dikke bontkragen is voor moslims dus not-done: Haram, verboden.

Meer info over de Islam versus dierenrechten op VATD:
Islam versus dierenrechten: Wat zegt de Koran nou echt?

Een reactie op “Moslims met bont?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s