Barbaarse praktijken in Chinese konijnenfokkerij aangetroffen

Nieuw undercover videomateriaal legt bloot hoe dagelijks meer dan tienduizend konijnen op gruwelijke wijze worden gedood en gevild op een Chinese bontfokkerij. Op de shockerende beelden is te zien hoe de konijnen in schrijnende omstandigheden worden gehouden en op zeer gewelddadige wijze worden geslacht. Een groot deel van het bont op de Nederlandse markt is afkomstig van bontfokkerijen in China, dat geldt als grootste bontexporteur ter wereld.

De videobeelden die deze week werden gepubliceerd, laten zien hoe duizenden konijnen in vieze kooien worden gehouden die zo klein zijn dat de dieren niet eens rechtop kunnen staan. De draadstalen kooien, waar de konijnen hun hele leven in doorbrengen, hebben geen vaste ondergrond en zijn vaak bedekt met uitwerpselen. De inspecteurs troffen veel zieke konijnen aan op de fokkerijen die aan hun lot werden overgelaten.

Op de beelden is verder te zien hoe de konijnen hardhandig uit de kooien worden getrokken en met een mes op hun hoofd worden geslagen om ze bewusteloos te maken. Echter, veel dieren zijn nog bij bewustzijn wanneer ze aan hun achterpoten worden opgehangen om hun keel door te snijden, om vervolgens gevild te worden. Wachtend tot ze geslacht worden kunnen de konijnen zien hoe hun soortgenoten worden gedood. De beelden tonen hoe de nog levende konijnen vaak trillen van angst terwijl ze hun brute einde tegemoet gaan.

Desondanks groeiende bewustwording over bont onder jonge Chinese consumenten is de bontindustrie in China helaas fors gegroeid in recente jaren, mede door de grote vraag vanuit westerse landen zoals Nederland.

De barbaarse praktijken in het slachthuis, door de inspecteurs ‘House of Horrors genoemd, werden ontdekt tijdens een inspectie van Humane Society International (HSI)

Bron: Bont voor Dieren (12-12-2015)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s