Tien dieren waarvan je niet zou verwachten dat mensen ze eten

Olifant
De meest bedreigde soort olifant, de bosolifant, wordt niet alleen bejaagd om zijn ivoor, maar ook om zijn vlees. Eén dier zorgt voor 1.000 pond vlees wat het slachten van een olifant een stroper een klein kapitaal oplevert. Omdat het vlees erg gewild is onder degenen die het eten, is het erg moeilijk deze dieren te beschermen.

Gorilla
Gorilla’s zijn bedreigd, maar daar trekt de inheemse bevolking van diverse Afrikaanse landen waar ze worden gegeten zich niets van aan. Het eten van gorilla’s en chimpansees is een zeer oude traditie in Afrika.

Zijderupsen
Zijderupsen vormen het belangrijkste ingrediënt van een zeer populair gerecht in Korea. Oorspronkelijk werden rotte baby rupsen gebruikt, maar het is uitgegroeid tot het gebruik van verse mannelijke rupsen. De rupsen worden platgeslagen en verkruimeld en daarna gebakken in olie. Op sommige plaatsen worden ze aan een spies geregen en gebakken.

Mieren
Mieren worden in sommige landen gebruikt als garnering op gerechten. In andere landen, waar de mieren groot zijn worden ze gebakken of gefrituurd. In Frankrijk kun je mieren kopen in chocola.

Kogelvis
De kogelvis is bijna geheel dodelijk giftig. Het is daarom moeilijk voor te stellen dat mensen dit eten, maar het gebeurt.

Rat
Rat wordt gegeten in landen waar weinig ander voedsel voor handen is met veel eiwitten. In andere landen, zoals Noord Korea, wordt rat gegeten wegens honger. In sommige landen wordt rat beschouwd als delicatesse.

Paard
In veel westerse landen is paardenvlees heel populair. In Frankrijk zijn zelfs speciale paardenslagers. Er worden in totaal meer dan 4 miljoen paarden per jaar gegeten.

Honden
In Azië is het heel gewoon om honden te eten. Het wordt beschouwd als een goede voedselbron en ze zijn veel groter dan ratten, dus kunnen meer mensen voeden. In het Westen gruwelen we van het idee om honden te eten, maar in feite is het niet anders dan het eten van koeien of varkens wat hier als normaal beschouwd wordt.

Schildpadden
Schildpadden worden al heel lang gegeten. Hoewel sommige soorten zeeschildpadden in Azië in aantal afnamen en ze als bedreigde soort beschermd zijn, worden  ze alsnog gegeten, ook al is het illegaal. Andere zoetwater soorten in de VS zijn er in overvloed en mogen gewoon gegeten worden.

Spinnen
In kraampjes langs de kant van de weg in Cambodja kun je spinnen kopen om op te eten. Deze gewoonte is ontstaan toen de bevolking honger had door het regiem van Pol Pot. Ook in diverse andere delen van de wereld worden spinnen gegeten.

Bron: Listverse (11-11-2010)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s