Een hondenleven in Yulin (+ docu)

In Zuid-China is hond al langer een geliefd item op de menukaart. In andere delen van het land wordt zelfs de grap gemaakt dat mensen in het zuiden alles met poten opeten, behalve de eettafel zelf. In Yulin wordt ieder jaar een speciaal hondenbanket georganiseerd, waarvoor menig straathond aan het spit wordt geregen. VICE Reports reisde af naar China om een kijkje te nemen tijdens de voorbereidingen van het omstreden festival.

Voor het festival worden duizenden honden gefokt, gestolen en geslacht. Geroosterde honden (en katten) zijn zo’n ware delicatesse dat in het zuidoosten van China jaarlijks duizenden fans van het vlees naar het festival gaan.

Jaarlijks worden in China tot wel 10 miljoen honden gedood voor hun vlees. Tijdens het Yulin festival zijn dat er zo’n 10.000. Het festival heeft geen culturele betekenis, maar is in 2010 in het leven geroepen door de hondenvleeshandelaren zelf, die op deze manier goed geld kunnen verdienen.

Hoewel hondenvlees nog altijd in China te vinden is, eet de gemiddelde Chinees het niet veel. Xing Hai, een Chinese activist, schaamt zich dan ook voor zijn land. “Maar ik wil dat mensen weten dat er duizenden onder ons zijn die ook misselijk worden van deze wreedheid. Dit is niet het China dat wij willen. De oude manier waarop dieren worden behandeld, moet stoppen. Laten we beginnen bij Yulin.”

 

3 reacties op ‘Een hondenleven in Yulin (+ docu)

  1. Stop met al dat hondenleed alstublieft. Een hond verdiend het niet zo te lijden. Het is hartverscheurend. Hoe zou het voor u zijn om levend gekookt te worden, jullie zijn echte moordenaars😢😢😢😢😢😢

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s