Dierengevechten: Het barbarisme van bloedsporten

Mensen doen al zo lang als ze bestaan aan bloedsporten. Er lijkt een verwrongen gevoel van superioriteit te zijn, iets primitiefs en wreeds in de persoon die vecht met een dier of dieren tegen elkaar laat vechten. Wanneer mensen met elkaar willen vechten hebben ze een vrije wil om dat te doen. Zij hebben besloten om deel te nemen aan een gevecht, zij maken die beslissing uit eigen beweging en begrijpen de gevolgen daarvan, de valkuilen en de beloning.

Je hoeft maar te kijken naar de huidige trend van de diverse gevechten om te zien dat de allure nog steeds leeft bij toeschouwers. Ze juichen en zingen, geld, titels en bewondering volgen. Als het gaat om mens-dier of dier-dier gevechten kun je gerust spreken van moreel verkeerde gebeurtenissen. Degenen die dit soort gevechten organiseren horen in de gevangenis thuis.

Een paar bekende bloedsporten

Stierenvechten
Een matador is geen held, hij is een lafaard. Hij dood slechts een zwaar gewonde, verzwakte, verdoofde en bange stier. Het is laf en wreed, niets meer en niets minder.

Hondengevechten
Een grote ondergrondse beweging die vooral in de VS en Australië populair is. Met name criminele bendes houden zich hier mee bezig. Het gaat om prijzengeld en aanzien en er is duidelijk een sterke binding met gokken, ego en spektakel. In sommige landen is het legaal, in de meeste illegaal. Landen waar deze hondengevechten vaak gehouden worden zijn Cuba, India,  Japan, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Rusland en Zuid-Afrika. De honden worden op wrede wijze getraind, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van ‘oefenhonden’, honden die niet terug kunnen vechten. Regelmatig worden vechthonden geïnjecteerd met steroïde. Een hond die verliest wordt meestal gedood omdat hij zijn ‘baasje’ in verlegenheid heeft gebracht….

Beer gevechten
Komt vaak voor in Pakistan en is nog steeds legaal in South Carolina. Een wrede ‘sport’ waarbij een doodsbange, vastgebonden beer, wiens klauwen en tanden zijn uitgetrokken, wordt aangevallen door vechthonden, soms urenlang. Dit is vermaak voor het publiek… Kinderen zijn hier ook vaak bij aanwezig.

Hanengevechten
Nog zo’n ‘gebruikelijke sport’ bruut en wreed. Aan de poten van de vechthanen worden vaak mesjes bevestigd om de strijd nog bloediger en spannender te maken voor de toeschouwers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s