Salburun, wreed jachtfeest in Kyrgyzstan

Salburun is de naam van het traditionele jachtfeest in Kyrgyzstan, Centraal-Azië. Traditie in de betekenis dat het bestaat sinds 1997, nog niet zo heel erg lang dus.

Het tweedaagse festival in mei richt zich op de ontwikkeling en propaganda van de Kirgizische natie. De beste schutters, jagers, jachthonden en getrainde roofvogels nemen deel aan dit festival. Er zijn feesten van de lokale culturen, muziek, excursies en geleide jacht in de regio. Tijdens dit festival wordt er ook gedaan aan valkerij, jacht met Taigan (honden), boogschieten en wolf baiting…

wb
Foto: Wild Animal Awareness

Bij wolf baiting wordt een wilde wolf met een ketting vastgelegd aan een paal, soms wordt zijn bek dichtgesnoerd. Een getrainde jachthond of valk of arend valt de wolf aan en verminkt hem tot de dood er op volgt. Honderden jagers kijken toe en juichen wanneer dit gebeurt. Dit is het laatste en populairste onderdeel van het festival.

Wolf baiting is niet representatief voor de gebruikelijke jachtmethodes, maar een symbolische viering van dominantie over een gejaagde prooi. Het is dus behalve wreed volkomen zinloos op dit festival en zou uitgesloten moeten worden.

Teken daarom de petitie om te vragen om een verbod op wolf baiting tijdens het Salburun festival:

Bron: Occupy for Animals

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s