Leer is de huid van een dood dier

3

Draag je een koe? Een baby geit? Een paard? Een varken? Een kangoeroe? Of misschien wel een hond?


Vrijwel alle diersoorten worden wel ergens ter wereld gedood om hun huid.

In China worden honden doodgeslagen om er leren handschoenen en accessoires van te maken die in het Westen verkocht zullen gaan worden. Voor fluwelen handschoenen worden baby geitjes levend gekookt. Velen bedreigde diersoorten worden illegaal bejaagd en gedood voor hun huid.

Het is niet wettelijk verplicht om op artikelen te vermelden van welk dier het is gemaakt. Als consument weet je dus nooit wat voor soort huid je draagt.

Op zich is het vrij logisch dat door de diversiteit van het aanbod en het gebrek aan transparantie in de handel de meeste bedrijven niet precies weten wat voor soort huiden ze verkopen.

In feite maakt het ook niet uit welk dier gedood is voor jouw tas, riem of schoenen. Wie het ook geweest is, dat dit dier geleden heeft is wel zeker.

downed-cow-770x510

Een groot gedeelte van het leer komt uit Aziatische landen waar geen dierenwelzijnswetten zijn. Alle dieren die hier misbruikt en gedood worden hebben immens geleden voordat ze een paar schoenen werden.

Leer is geen bijproduct zoals veel mensen denken. De huid van een dier levert de Aziatische landen meer geld op dan het vlees van dat dier.

videoDe achtjarige Rebecca vindt het leuk om overal een label op te plakken, maar toen ze een label op haar leren riem wilde plakken liep ze tegen een paar problemen aan… Video: Labels

Meer info vind je hier: Schokkende onthulling van de leerindustrie

 

Bron: PETA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s