Van kuiken naar kipfilet

Achter elk kipproduct zit het verhaal van een individuele vogel en aan elk  prijskaartje hangen verborgen kosten. Het verhaal dat de meeste kippen delen is het leven in een fabrieksboerderij en de prijs die zij betalen is immens.

De meeste mensen realiseren zich niet dat kippen al op de jonge leeftijd van vijf weken worden afgevoerd naar het slachthuis. In deze paar weken dat ze leven zullen zij een leven ervaren van onacceptabel lijden.

Kippen die zijn gefokt voor het vlees zijn selectief gefokt om zeer snel te groeien. Zij groeien drie keer zo snel als wat natuurlijk is. Omdat hun lichaam te snel groeit kunnen ze vaak niet meer op hun pootjes staan en sterven ze omdat ze niet meer bij voedsel of water kunnen komen. Bij andere kippen begeven de longen of het hart het door de onnatuurlijk snelle groei. Elk jaar weer overleven miljoenen kippen zelfs de vijf weken die hun gegeven wordt niet eens.

Met tienduizenden tegelijk leven ze in een schuur die tijdens hun korte bestaan niet wordt gereinigd en ze zijn daardoor gedwongen in hun eigen uitwerpselen te staan of liggen. Ze kunnen niet naar buiten, de eerste keer dat ze frisse lucht ervaren is tevens de laatste dag van hun leven, namelijk wanneer ze per vrachtwagen in overvolle kratten gepropt naar het slachthuis worden vervoerd.

Kippen zijn de slachtoffers van een industrie die hen dwingt zo snel mogelijk te groeien. Het resultaat hiervan is uiteindelijk dat ze gefokt zijn om te lijden. Hun enige hoop is onze weigering om dierenmishandeling te ondersteunen.

Als jij gelooft in een wereld zonder bio-industrie en dit laat blijken door de waarheid te vertellen aan niet-wetende mensen en door de keuzes die je maakt wanneer je de boodschappen doet, dan werk je mee aan het creëren van een diervriendelijke wereld. Samen kunnen we dit mogelijk maken.

Vrij vertaald van Animals Australia

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s