Gekleurde kuikentjes (+3 video’s)

Op markten in diverse Aziatische landen en in Amerika zijn gekleurde kuikentjes te koop, in Amerika is er vooral in de tijd voor Pasen veel vraag naar. Deze kuikens hebben uiteraard niet van nature een kleurtje. Zij worden kunstmatig gekleurd. Hoe schadelijk is dit voor hun gezondheid zul je jezelf afvragen.

Er zijn twee manieren om kuikens zo’n onnatuurlijk kleurtje te laten krijgen:

Injecteren
De kleurstof wordt in het ei geïnjecteerd tijdens het broedproces. Het kuiken komt in dit geval gekleurd uit het ei gekropen. Pluimveehouders beweren dat dit onschadelijk is voor de gezondheid van de kuikens, mits er gebruik gemaakt wordt van een kleurstof die ook in voedsel gebruikt wordt.

Onderdompelen
De kuikens worden letterlijk ondergedompeld in een verfbadje. Deze manier is uiteraard zeer ongezond vanwege de chemicaliën die hierbij gebruikt worden. Bovendien gebeurt dit zeer hardhandig.

In Amerika is het in de helft van de staten verboden om dieren te verven, maar in de staten waar dit wel is toegestaan krijgen dierenbeschermingsorganisaties elk jaar na Pasen te maken met duizenden gekleurde kuikens die in een impuls zijn aangeschaft, maar waar men al snel weer vanaf wil. Kippenboeren injecteren de eieren en verkopen deze tegen Pasen.

In de Aziatische landen zal dit minder voorkomen omdat men het daar helemaal weinig op heeft met dierenwelzijn. Waarschijnlijk zijn de daar aangeschafte kuikens binnen enkele dagen dood. De manier van verven zal in 99% van de gevallen op de meest ongezonde manier zijn. Ook de manier hoe de mensen met de diertjes omgaat liegt er niet om. Na aanschaf gaan ze in een plastic zakje mee naar huis en iedereen vindt dat blijkbaar heel normaal.

Bij de kuikens die het overleven zal de kleur na een paar weken, wanneer hun dons plaats maakt voor veren, verdwijnen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s