De kip en het ei: De evolutie van de kip (+2 video’s)

Een hen ovuleert om dezelfde reden als dat een vrouw dat doet: om te reproduceren.
Bij kippen ontstaat een ei in de eierstok. Bij een vrouw gebeurt het zelfde. Bij vrouwen komt één keer per maand een rijpe eicel vrij. Als het wordt bevrucht hecht het zich aan de baarmoederwand en ontwikkelt zich tot een embryo. Als het eitje niet wordt bevrucht verlaat het door middel van de menstruatie het lichaam. Dit kan zwaar zijn voor de vrouw. Bij kippen is deze cyclus echter nog veel zwaarder, vooral bij de hedendaagse kippen die zijn doorgefokt om onnatuurlijk veel eieren te kunnen leggen.

.
Hoeveel eieren legt een kip?

Wilde kippen leggen slechts 10 tot 15 eieren per jaar. Zij leggen twee keer per jaar 5 tot 7 eieren per keer. Hun lichaam is niet ingesteld op het dagelijks leggen van eieren. Het is dus een misvatting om te denken dat kippen van nature elke dag een ei leggen. Kippen in de eierindustrie leggen momenteel 250 tot 300 eieren per jaar…

Zijn eieren dode kuikens?
Technisch gezien niet omdat eieren voor menselijke consumptie  onbevruchte eieren zijn, maar aangezien de eierindustrie miljoenen pasgeboren mannelijke kuikens per jaar dood eet je indirect wel dode kuikens. Dit geldt voor alle eieren, ook de biologische.Haantjes zijn nutteloos voor zowel de eier- als vleesindustrie en worden om die reden allemaal gedood.

Overproductie van eieren is de reden van talloze ziekten bij hennen.
Dit wordt nog verergerd door het gebrek aan bewegingsvrijheid bij de meeste kippen. Tegen de tijd dat een hen de leeftijd van 18 maanden heeft is haar lichaam opgebruikt en is ze niet meer geschikt voor de eierindustrie. Ze wordt afgevoerd naar het slachthuis om uiteindelijk in de kippensoep terecht te komen. Alle leg- en vleeskippen zijn het resultaat van decennia intensieve genetische manipulatie wat ze heeft veroordeeld tot een te kort, uitputtend en ziekelijk leven in gevangenschap.

 

Advertenties

2 reacties op ‘De kip en het ei: De evolutie van de kip (+2 video’s)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s