Een kijkje binnen de bontfarms in China… ongecensureerd

Dierenrechtenactivisten van Animal Equality zijn geïnfiltreerd in de wereld van de Chinese bonthandel en hebben met gevaar voor eigen leven drie weken lang undercover video-opnamen en foto’s gemaakt op markten en in twee bontfokkerijen met hoofdzakelijk wasbeerhonden (raccoon dogs) in de buurt van Beijing. In beide fokkerijen bevonden zich 300 tot 400 dieren.

De activisten deden zich voor als potentiële kopers uit Europa. Zo hebben zij kunnen zien hoe dieren met meerderen tegelijk in kooien worden gehouden die zo klein zijn dat ze zich amper kunnen bewegen, vaak zonder toegang tot water en meestal ernstig vervuild met ontlasting. Sommige dieren waren ernstig gewond. Bijna alle dieren vertoonden tekenen van lichamelijke of geestelijke aandoeningen. Er was duidelijk sprake van psychologische stress en stereotiep gedrag zoals rondjes draaien in de kooi, zelfverminking en bijten op tralies. De gevilde lichamen van de dieren wordt regelmatig gebruikt als voedsel voor de andere dieren.

De dieren worden gevild wanneer ze een paar maanden oud zijn, sommige worden echter vier tot vijf jaar vastgehouden in erbarmelijke omstandigheden om jongen voort te brengen. De meeste dieren worden op de farm gevild, maar de activisten werden ook geconfronteerd met een demonstratie van het levend villen van een wasbeerhond op de markt, waar zij als westerlingen uitsluitend getuigen van mochten zijn omdat ze vergezeld werden door een bekende bonthandelaar. De slachter vertelde dat hij wereldwijd bont verkoopt waaronder ook in Europa. De Chinezen weten dat er een groeiende verontwaardiging is tegen de wreedheid van de bonthandel en daarom is het moeilijk voor westerlingen om toegang te krijgen tot de kern van de Chinese bonthandel. Ze mochten erbij zijn omdat men dacht dat de activisten bonthandelaren waren.

Enkele keren was het ronduit gevaarlijk voor de activisten. Zo werd één van hen betrapt op het filmen op een bontmarkt en hij werd na een wilde achtervolging naar het politiebureau gebracht waar zijn tapes van wat hij daar gefilmd had in beslag werden genomen. China heeft een groot aandeel in de bonthandel en het totaal gebrek aan welzijnswetten voor dieren maakt dit tot een serieus probleem. Het aantal kleine familiebedrijven in de bontfokkerij groeit gestaagd door en deze zijn moeilijk te achterhalen. Veel bont wat verkocht wordt heeft de naam Aziatische wasbeer, maar is in werkelijkheid wasbeerhond. Dit is omdat bont met de benaming ‘hond’ slechter verkoopt.

Bron: Daily Mail UK

Wanneer je deze ellende ziet kun je je niet voorstellen dat er zoveel mensen zijn die stomweg een bontrand aan hun jas hebben of andere kleding en accessoires met bont kopen. Vaak beseffen ze echter niet dat het bijna altijd om echt bont gaat en dat dit ook bijna altijd afkomstig is uit China of andere Aziatische landen.

Deze mensen zouden informatie, foto’s en video’s zoals in dit artikel onder ogen moeten krijgen. Al zou maar de helft van deze mensen bont afzweren, elke vermindering helpt.

Ken jij mensen die bont dragen, laat ze dan foto’s en video’s zien, geef ze duidelijke informatie over wat ze werkelijk aan hun jas hebben hangen. Blijf knokken voor de dieren, voor een bontvrije wereld!

 

Plaats een reactie