Ontkenning is de slechtste van alle menselijke karakter eigenschappen

 

Zo’n 97% van alle honderden miljarden dieren die jaarlijks gemarteld en vermoord worden zijn landbouwdieren….

De bio-industrie is een industrieel proces waarin dieren en de producten die ze genereren massaal worden geproduceerd. De dieren worden niet gezien als individuele, levende wezens met unieke fysieke en psychologische behoeften, maar als eieren, melk en vlees.

Daar de bio-industrie dierfabrieken zakelijke ondernemingen zijn is het doel om de productie en dus de winst te maximaliseren. Omdat dieren gezien worden als louter commodities (bulkgoed) worden ze gefokt, vetgemest, opgesloten en gedrogeerd om meer eieren, meer nageslacht en meer melk te produceren en met meer vlees op hun botten te sterven in een zo’n kort mogelijk tijdsbestek.

Boeren besparen op de kosten door hun dieren goedkoop voedsel te geven, ze met zo veel mogelijk dieren in een zo klein mogelijke ruimte te houden en niet meer voorzieningen te treffen dan wat strikt noodzakelijk is. Omdat deze dieren in zo’n onnatuurlijke, geforceerde omgeving moeten leven ervaren ze veel stress en verveling waardoor ze onnatuurlijk gedrag gaan vertonen, met name agressie.

Daarom knippen agrariërs hun snavels, staarten en hoorns af zodat zij elkaar niet kunnen verwonden. Ook geven ze de dieren standaard antibiotica omdat dieren die in deze condities moeten leven sneller ziek zullen worden en de rest van de dieren kunnen besmetten.

Het is duidelijk dat dieren in de bio-industrie stelselmatig mishandeld worden. Niet de mishandeling die regelmatig illegaal plaatsvindt, zoals het schoppen en slaan van de dieren, maar de gewone standaard norm. Dit op zich zou, als het over honden en katten zou gaan, al strafbaar zijn.

Mensen die dierlijke producten consumeren maken zich dus medeschuldig aan dierenmishandeling. Geen enkel mens zal dit voor zichzelf kunnen verantwoorden, daarom worden alle misstanden massaal ontkend en kan de dierenholocaust rustig verder gaan. Sterker nog, er komen steeds meer grote dierfabrieken bij.

En de consument blijft ontkennen…

Ontkenning is de slechtste van alle menselijke karaktereigenschappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s